top of page

Wie zijn wij?

Het verhaal achter Quality Control

Historiek

 

Quality Control bestaat reeds meer dan 70 jaar en ontstond vanuit vooruitstrevende producenten die sterk begaan waren met de kwaliteit van hun producten. Zij lieten hun producten onderzoeken en testen door wetenschappers verbonden aan Universiteit Gent en vroegen hen om een deskundig en onpartijdig oordeel over hun producten. Uit deze kwaliteitstesten groeide het idee om dit naar de buitenwereld toe te vertalen onder de vorm van een label. Op 5 mei 1952 werd een coöperatieve vennootschap opgericht om deze doelstelling te verwezenlijken: het Instituut voor de Kwaliteitscontrole en Informatieve Etikettering of kortweg Quality Control.

Heden

 

Op vandaag is Quality Control nog steeds een coöperatieve onderneming, die doorgegroeid is tot een volwaardige, onafhankelijke keuringsinstelling (OCI) die audits en inspecties uitvoert bij klanten. Hiervoor beschikt Quality Control over een ISO/IEC 17020 accreditatie, wat betekent dat de werkwijze van Quality Control voldoet aan deze uitgebreide internationale kwaliteitsnorm voor inspectiebedrijven, die onder meer kijkt naar deskundigheid en onafhankelijkheid. Dit wordt jaarlijks door BELAC getoetst.

Quality Control wordt ook door het FAVV (CI-016) en OVOCOM erkend om binnen hun kader audits en inspecties uit te voeren.  Quality Control hanteert voor al zijn controles minimaal de wettelijke vereisten, al dan niet aangevuld met de gewenste meerwaarde-eisen, vastgelegd door de klant bijvoorbeeld in het kader van leverancierscontroles of een eigen label van de klant.

wie zijn wij historiek.png
bottom of page